ATAKUM'DA GİRİŞİMCİ KADINLARDAN DAYANIŞMA BULUŞMASI

Atakum Belediyesi, Atakum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ATAK), Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliği ile girişimci kadınlar dayanışma kahvaltısında bir araya geldi.

YEREL 15.06.2022 10:03:00 0
ATAKUM

Atakum Belediyesi, Atakum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ATAK), Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliği ile girişimci kadınlar dayanışma kahvaltısında bir araya geldi.

Atakum Belediyesi, Atakum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (ATAK), Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi iş birliği ile “Atakum Kadın Girişimciler Buluşması” gerçekleştirildi. Kadın girişimciler, ATAK’ın kuruluşuna öncülük eden Gülay Deveci’nin davetiyle birlik ve dayanışma amacıyla bir araya geldi.

Buluşmaya, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Gülay Deveci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Samsun Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mihriban Akyüz, Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Esin Çelebi ve yaklaşık 350 iş kadını katıldı. Programda aynı zamanda Uzm. Dr. Harika Sönmez ve Uzm Dr. Zeynep Gülçin Yıldırım çocuk sağlığı hakkında merak edilenleri cevapladı. KETEM’de görevli sağlık çalışanları da meme sağlığı hakkında bilgiler verdi. Kadınlar, Atakum Belediyesi personeli solist Arzu Çakır’ın seslendirdiği şarkılarla keyifli dakikalar geçirdi. Kadınların hünerli elleriyle üretilen ürünlerin yer aldığı ATAK standı da yoğun ilgi gördü.

“ATAKUM’U GÜÇLENDİRDİNİZ”

Atakum’un en güzel günlerinden birini yaşadığını söyleyen Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, şöyle konuştu:

“Siz Cumhuriyet kadınlarısınız, siz Atatürk’ün Cumhuriyet’i emanet ettiği kadınlarsınız. Siz, Avrupa’nın pek çok demokratik ülkesinden daha önce özgürleştirilmiş, bağımsızlaştırılmış Cumhuriyet’in kadınlarısınız. O nedenle bugün buradasınız. Siz Atakum’u güçlendirdiniz, Atakum’a baharı getirdiniz ve kentimizin kimliğini değiştirdiniz. Atakum insani gelişmişlikte Karadeniz’de birinci, Türkiye’de altıncı kent. Sizin sayenizde. Bağımsız, özgür, ülke ve aile ekonomisine katkı sunan, istihdam yaratan kadın kente güzellik katıyor. Sizleri bir kez daha kutluyorum. Toplumda kadın-erkek eşitliği yoksa, kadın özgür ve bağımsız değilse; kadın ekonomik, ticari, siyasi alanlarda erkekle eşit konumda hatta ondan bir adım önde değilse o ülkede insani yaşam sorunu vardır.” 

“HEP BERABER GÜÇLÜYÜZ”

İş hayatında yaşanan cinsiyet eşitsizliği ve kadınların ekonomik yaşamda verdiği mücadelenin tarihsel sürecini anlatan Gülay Deveci, ise şunları söyledi:

“Bugün genelde karar verme mekanizmalarında erkekler var. Kadınlar ve erkekler aynı işi yaptıkları halde farklı ücret alıyorlar. Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre erkek 100 birim maaş alıyorsa, kadın 80 birim maaş alıyor. Bu da eşitsizliğin göstergesi. Bu nedenle kadınların kendi işyerlerine sahip olması çok kıymetli. Pek çok alanda cam tavan sendromu acı biçimde karşımıza çıkıyor. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğini kırabilmek adına, ilk önce kendi zihnimizde ayaklarımızın üzerinde durduğumuzu, ekonomik bağımsızlığımızın olduğunu, akıllı olduğumuzu ve akıllı çocuklar yetiştirmemiz gerektiğini kabul etmemiz gerekiyor. Türkiye’de kadınların yaşadığı şiddeti önlemek için daha fazla okumalı, girişimcilik yapmalı, ekonomik bağımsızlığımızı kazanmalıyız. Anne olarak çocuklar daha fazla kadınların etkisi altında olduğundan çocuklarımızı da bu anlayışla yetiştirmemiz lazım. Bu zinciri kırabilmek bizim elimizde. Bunu bizden sonraki kız kardeşlerimize, kız çocuklarımıza borçluyuz. Bu ülke böylelikle kalkınır. Bir pandemi yaşadık. O pandemide pek çok iş yeri kapandı. Çok sıkıntılar çekildi. Ama güzel şeyler de var. Pandemide İstanbul’da kadın girişimcilerin sayısı yüzde 3 artmış. Bu nedenle de bazı topluluklar kadınlara teknolojik destek sunmuşlar. Özellikle ev hanımlarının e-ticarette etkinliği olmuş. Büyük alışveriş siteleri de teknolojik destek sunarak kadınların işlerini daha fazla geliştirmelerini sağlamışlar. Devletin de kadın girişimcilere yönelik katkıları var. Bunlardan da faydalanalım.

Biz mesela arkadaşlarımızla birlikte ATAK kadın kooperatifini kurduk. Bir arkadaşımız proje yazdı ve biz devletten 175 bin TL hibe alarak yola çıktık. Makinalarımızı aldık ve başladık. Var olan imkanları kullanmamız gerekiyor. Birtakım destekler var. Bunları takip edelim, duyuralım ki kadınlarımızı daha çok geliştirelim. Atakum bu konuda şanslı. Atakum’daki kadın arkadaşlarımız belirli bir eğitim seviyesinde, kendi dünya görüşlerini kazanmışlar ve ayakları üstünde durmayı hedef edinmişler. Ama bizim görevimiz sadece Atakum ile sınırlı değil. Bizim önce Samsun’u arkasından tüm Türkiye’yi değiştirmemiz ve dönüştürmemiz gerekiyor ki bizden sonraki kız kardeşlerimiz, kız çocuklarımız daha müreffeh, daha rahat hayat bir sürsün. Her birinize çok teşekkür ediyorum. İyi ki geldiniz, iyi ki varsınız. Hep beraber güçlüyüz.”

“KADININ EMEĞİ ÇOK KIYMETLİ”

Kadın girişimciliğini geliştirmek ve girişimciliğin kadınların arasında yaygınlaşması için politikalar ürettiklerini ifade eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Samsun Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mihriban Akyüz, “Kadınlar dünyada yeteneği keşfedilmemiş en büyük depo. Bu yüzden sizlerin emekleri, hayalleri, girişimleri çok kıymetli. Hayallerinize inanmaktan asla vazgeçmeyin, bu sizi başarıya götürecektir. Kadın üreten, çok işi bir arada yapabilen, hayata yön veren bir yapıya sahip. Maalesef böyle bir değer kadın girişimci sayısı olarak doğru orantılı değil. Bu ülke ekonomimiz açısından büyük eksiklik. O yüzden güzel kentimizin en güzide ilçesi Atakum’da sizlerin ortaya koyduğu değer çok kıymetli” dedi.

“GÜCÜMÜZÜ HEP BERABER GÖSTERELİM”

Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Esin Çelebi ise bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek, “Biz Kadın Meclisi olarak siz üreten, çalışan, güçlü kadınların yanında olmak için kendimize bir amaç edindik. İstedik ki bütün kadınlar el ele versin ve güçlü olsun; gücümüzü hep beraber gösterelim. Biliyoruz ki hepiniz gerçekten güçlüsünüz. Son 15 günlük sürede hepinizi ziyaret ettik, konuştuk, yeri geldi dertleştik. Bizim için çok güzel bir çalışmaydı. Burada da görüyorum ki bazı şeyler amacına ulaşıyor. Dokunmak, hissetmek lazım. Biz kadın girişimcilerin yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Sizler de bilin ki bir yeriniz ve dostlarınız var. Bütün sıkıntılarınızda da yanınızdayız” diye konuştu.

 

 


Haber Kaynak : ANKA HABER
  • BIST 100

    10851,80%-0,19
  • DOLAR

    32,65% 0,30
  • EURO

    35,38% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2506,51% 1,60
  • Ç. ALTIN

    3997,20% 0,87

Hatay Tabip Odası Başkanı Yılmaz: Aile sağlık merkezi binalarının yarısı yıkık yarısı ağır hasarlı

İngiltere'de yeni Başbakan Starmer'ın kabinesinde yer alacak isimler belli oldu

Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyenlerden Rektör İnci'ye tepki: "Üniversite kimsenin babasının çiftliği değil"

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ilk yarı final biletini İspanya aldı

PARTİLERİNDEN İSTİFA ETMİŞLERDİ! EKREM İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI OLDULAR

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DAVASINDA 10 TAHLİYE

SELMA ATEŞ 8 İSİM VERDİ: SİNAN ATEŞ DURDUK YERE KATLEDİLMEDİ

AKADEMİSYEN FATİH YAŞLI’DAN DİKKAT ÇEKEN SİNAN ATEŞ İDDİASI

ALİ YERLİKAYA, SURİYELİLERE İLİŞKİN VERİ SIZINTISINDA SÜLEYMAN SOYLU DÖNEMİNİ Mİ İŞARET ETTİ?

İngiltere’nin yeni Başbakanı Keir Starmer, Başbakan olarak ilk kez ulusa seslendi

CHP'den İTÜ MTAL'nin kapatılma kararına tepki: "Bu yanlıştan vazgeçin"

Ayşe Ateş:Bu siyasi cinayetin aydınlatılması için ‘Meclis Araştırma Komisyonu’ kurulması gerekliliği açıkça ortadadır

Dışişleri Bakanlığı:Merih Demiral’a iki maç müsabakalardan men cezası verilmesini esefle karşılıyoruz

Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili kanun teklifi TBMM'de

Sinop’ta bir ayı, ölü yunusu ormana taşırken görüntülendi

Özgür Özel:UEFA’nın milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesi, hakkaniyetle bağdaşmayan siyasi bir karardır

Mehmet Büyükekşi'den Merih Demiral'a verilen cezaya tepki

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ‘SURİYE’ DEĞERLENDİRMESİ

İNGİLTERE’DE İKTİDAR HEZİMETE UĞRADI, İŞÇİ PARTİSİ’NDEN TARİHİ ZAFER

SUİKAST MI KAZA MI? ESAD’IN DANIŞMANI YOĞUN BAKIMDA

BOĞULMA VAKALARINDA İLKYARDIM NASIL OLMALIDIR?

RASİM OZAN KÜTAHYALI'DAN NAGEHAN ALÇI'YA TEHDİT VE HAKARET MESAJLARI

OSMAN KAVALA'NIN KANUN YARARINA YENİDEN YARGILAMA TALEBİ REDDEDİLDİ

MEHMET ŞİMŞEK: BORÇLANMA FAİZ ORANLARIMIZ DÜŞÜYOR

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubeleri: "Buca Tınaztepe'deki taşınmaza verilen yapı ruhsatı iptal edilmeli, inşaat durdurulmalıdır"

Sinan Ateş cinayeti davasında tanıkların dinlenmesi tamamlandı

İmamoğlu "Bunları temizlememiz lazım" demişti, Adalar'da 43 akülü araç toplatıldı

Pahalılıktan yakınan pazarcı esnafı, CHP’li Bülbül’e dert yandı: “Bizi görmüyorlar. Yarın erken seçim olsun”

TFF, Merih Demiral'ın 2 maç ceza aldığı iddialarını yalanladı

PUTİN'DEN ERDOĞAN'IN 'ARABULUCULUK' TEKLİFİNE RET

Yükleniyor


Sinop’ta bir ayı, ölü yunusu ormana taşırken görüntülendi

Yozgat’ta elektrik zammı, şebeke suyuna da yansıdı

Bambus Plajı ihalesi iptal edilen şirket, plaj girişini kapattı... Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal: "Kamu otoritesi yok sayılıyor"

RİZE’DE SİLAHLI SALDIRI: ESKİ AKP'Lİ BAŞKAN ÖLDÜRÜLDÜ

Emekli vatandaşlar Çorum'dan hükümete seslendi: Emeklinin hali perişan, sesimizi duyun

Boşandığı eşi tarafından bıçaklanan Yüsra Binnaz Çimtay, 8 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

İnegöl’de siyanürlü maden aramasına köylüler tepki gösterdi: “Toprağımızda yaşamımızı sürdürmek istiyoruz”

  • Cumartesi 32.7 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Pazar 33.5 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 35.1 ° / 21 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16